Eukonkannon MM-kisat

Eukonkannon MM-kisat 6.-7.7.2018 Sonkajärvellä

Sonkajärven 23. Eukonkannon MM –kisat liettualaistahtiin

7.7.2018

SONKAJÄRVEN  EUKONKANNON 23. MM -kisat

 6.-7.7. 2018  Sonkajärvi TIEDOTE    6 -2018             HANNU KERÄNEN                 Vapaa  julkaistavaksi    

Sonkajärven 23. Eukonkannon MM –kisat liettualaistahtiin 

Kansainvälisyys kasvanut Eukonkannon kisassa   

Sonkajärven 23. Eukonkannon MM – kisan voiton vei neljättä kertaa kisaan osallistunut aviopari Vytautas Kirkliauskas&Neringa Kirkliauskiene Liettuasta. Toiseksi tuli kuusinkertainen maailmanmestari Taisto Miettinen Kauniaisista parinaan uusi kannettava Pinja Miettunen. He jäivät voitosta kolmen sekunnin päähän. Kolmanneksi tuli perjantaina jo pronssia ottanut sveitsiläispari Thomas Kueng Thomas ja Sandra Burch jääden sekunnin suomalaisista.   Kansainvälisyys on kasvanut eukonkannon koko ajan ja nyt kisapareja oli kaikkiaan 15 eri maasta, mikä on lajissaan ennätys. Lisäksi pareja oli ulkomailta jo lähes puolet.  Voittajapaari on aiemmin ollut kolmantena ja tähän vuoteen he harjoittelivat kovasti tähtäimenään voitto. 

 – Olemme harjoitelleet yhdessä paljon. Ensimmäisen kerran osallistuimme vuonna 2010, ja viime talvena päätimme ottaa voiton. Arvostamme muita kilpailijoita ja etenkin Taiston menestymistä ja hän on voimakas juoksija, mutta halusimme tällä kertaa voittaa, Vytautas Kirkliauskas kertoi.  

 – Voittojuoksu oli rankka, mutta helpoin kaikista tähän astisista kisoista. 

Harjoittelu varmasti näkyy.  Taisto Miettinen kertoi ensimmäisen esteen jälkeen vain hyytyneen. 

 – Jalat eivät vain pelanneet toivotulla tavalla, ja en jaksanut loppuun asti juosta toivotulla tavalla, sanaili mies maalissa.  Kannettavana ollut Pinja Miettunen totesi kisan olleen helpon.  

– Tosi hienot fiilikset, eikä vesiestekkään tuntunut pahalta, kertoi ensimmäistä kertaa kisaan osallistunut ja urheilua monipuolisesti harrastava Pinja.  

Joukkuekisa Sertille   

Eukonkannon MM kisojen joukkuekisa oli jännittävä loppuun saakka. Kisaa johti pitkään kovan ajan tehnyt kansainvälinen joukkue Team British Alps, joka hävisi reilut kolme sekuntia yläsavolaisjoukkue Team Sertille.  Joukkueiden välinen ero ratkesi juomiseen, joka oli John Lundin mukaan vaikeaa, kun ei ollutkaan olutta juotavana. Voittajajoukkueessa juoksivat Joni Juntunen, Sami Tervo,Timo Pudas ja kannettavana oli tuttuun tapaan Jaana Haavikko.  Hopeaa ottaneessa joukkueessa kantoivat Tanisha Princea John Lund, Cristopher Hepworth ja Thomas Kueng. Kolmanneksi tuli Eversti Sandels.  Sonkajärven Eukonkannon MM – kisa saatiin vetää läpi loistavassa säässä ja niin joukkuekisassa kuin varsinaisessa MM –kisassa olivat katsomot täynnä katsojia.   

YHTEYDET: Eukonkantotoimisto; Eero Pitkänen, kulttuuritoimisto 040-7766263, Email:eukonkanto(at)sonkajarvi.fi 

Facebook: Wife Carrying World Championships. Toimisto Puh. +358(0)40 675 0027  / email: info@eukonkanto   

Eukonkanto Party Jouko Palorinne 0440-584837    

Instagram: @eukonkantoparty Verkkosivu: www.eukonkanto.fi Facebook: Wife Carrying World Championships Instagram: #wifecarrying, #wifecarrying2018, #eukonkanto, #mmkanto, #sonkajärvi Twitter: @eukonkantoMM Tiedotus: 

Hannu Keränen  0440 – 762161  (hannu1.keranen@gmail.com)   

Tulokset täällä!