Eukonkannon MM-kisat

Eukonkannon MM-kisat 6.-7.7.2018 Sonkajärvellä

Sonkajärvellä käydään jo 22. Eukonkannon MM –kisa - Ilmoittautuneita jo 15 maasta

26.6.2017

SONKAJÄRVEN  EUKONKANNON 22. MM -kisat

 30.6.-1.7. 2017  Sonkajärvi

TIEDOTE     4  -  22.6.17                                    Vapaa  julkaistavaksi 

Sonkajärvellä käydään jo 22. Eukonkannon MM –kisa

Pitkä kisaperinne saanut median huomiota

Sonkajärven Eukonkannon MM – kisahuuma nousee, ja paikkakunnalla valmistaudutaan jo 22. MM –kisan läpiviemiseen. Osallistujamäärä on täyttynyt sutjakkaasti ja juhannuksen jälkeen nähdään, tehdäänkö ennätys osallistujamäärässä.

  Eukonkantohistoriaa ollaan tekemässä ainakin osallistujamaiden määrässä. Juhannusta ennen oli kilpailijoita ilmoittautunut sprinttiin ja MM-kisaan 15 maasta. Uusimpia maita ovat Singapore, Unkari ja Kiina. Kaukaisimmat eukkojensa kiidättäjät tulevat Australiasta, Canadasta ja Yhdysvalloista.

Eukonkanto Oy:n toimitusjohtaja kulttuurisihteeri Eero Pitkänen kertoo myös paikan päälle tulevan TV – ryhmiä mm. Italiasta ja Singaporesta. Lisäksi jo talvikauden aikana on medialle laitettu kuvia tapahtumasta.

  – Kansainvälistä mediaa saapuu tekemään usean päivän ajaksi ohjelmaa tapahtumasta, ja osa kuvaa eukonkannon tapahtuman järjestelyjä koko viikon. Kilpailuun on ilmoittautunut 48 paria, joten kiirettä kannattaa pitää ilmoittautumisen suhteen. Ylärajaa emme ole laittaneet, vaan tarvittaessa sitten lähtee samanaikaisesti aiempaa useimpia pareja, muistuttaa Pitkänen.

Eukonkannon maailmanmestariksi nousi viime vuonna ensimmäistä kertaa venäläispari. Voiton veivät Dmitri Sagal - Anastasia Loginova ja toiseksi sijoittuivat moninkertainen maailmanmestaruuspari Taisto Miettinen ja Kristiina Haapanen. Kolmanneksi nousivat edellisen vuoden mestaripari Ville Parviainen – Janette Oksman.

  Eukonkannon joukkuekilpailun nopein oli sonkajärveläinen Team Serti. MM –Sprintin voitti jälleen Joni Juntunen ja Jaana Haavikko virolaisparin Janno ja Anu Sildin ollessa toinen.   

Useissa TV -ohjelmissa ja myös eri maissa keväällä eukonkantoa esittelemässä käynyt lajin viisinkertainen maailmanmestari Taisto Miettinen valmistautuu hakemaan kisaparinsa Kristiina Haapasen kanssa voittoa. Pari saa vastaansa monia kovia haastajia niin kotimaasta kuin ulkomailta, joista kovimpiin voittajasuosikkeihin lukeutuvat yhdysvaltalaiset.

 – Talvella tuli juoksuharjoitteluun pieni tauko, mutta tällä hetkellä kaikki hyvin ja ollaan valmiina kisaamaan MM-mitaleista. Kiirettä on pitänyt urheilun lisäksi talonrakentamisen ja eduskuntatyön kanssa, mutta Sonkajärvellä sitten ollaan kisaamassa ja tapaamassa tuttuja, Miettinen kertoo.

Eukonkannossa esiintyvät mm. Kari Vepsä ja Teemu Roivainen ja lauantaina Marita Taavitsainen ja Jonna Ortju & Lumottaret.  Pitäjämarkkinoiden teemana on ”Iloa lapsille – leikkimökkikylä”. Markkina-alueella on runsaasti oheisohjelmaa.