Eukonkannon MM-kisat

Eukonkannon MM-kisat 6.-7.7.2018 Sonkajärvellä

MM-sprinttivoitto Sveitsiin

6.7.2018

SONKAJÄRVEN  EUKONKANNON 23. MM -kisat

 6.-7.7. 2018  Sonkajärvi TIEDOTE     5 -2018                                             Vapaa  julkaistavaksi 

 
Sonkajärven Eukonkannon MM –sprinttivoitto Sveitsiin   

Sonkajärven 23. Eukonkannon MM – kisat aloitti sprinttikisa, jossa jännittävien vaiheiden jälkeen voiton vei svetsiläispari Thomas Kueng & Sandra Burch ennen suomalaisia kankaanpääläistä Pyry Lehtosta ja sonkajärveläistä Anne Eskelistä. Kolmanneksi finaalissa tuli puolalaispari Artur Swistek & Marta Kozanecka.   Svetsiläispari oli yllättynyt voitostaan, sillä harjoittelua ei juuri ollut takana.

–  Huikean hieno laji, emme ole juuri harjoitelleet vaan enemmänkin olemme katselleet kuvia. Olemme viettäneet Suomessa kymmenen päivää, innostuimme lajista kun näimme kuvia, Sandra Burch kertoi. 

–  Kisa on hieno, mutta raskas. Lauantaina sitten uusiksi, Thomas Kueng toteosi.  

Tänäkään vuonna ei dramatiikka puuttunut, kun alkukarsinnan ja oman välierän voittanut yksi ennakkosuosikkipari, moninkertainen maailmanmestaruuspari Joni Juntunen ja Jaana Haavikko joutivat jättämään finaalin Juntusen reisivamman takia.  Kisaan osallistui kaikkiaan 14 paria kahdeksasta maasta.     Eukonkannon MM -kisa jatkuu lauantaina kello 14 joukkuekisalla ja kello 16 MM -kisalla. Pitäjämarkkinoiden ohjelma jatkuu laajana. Uutuutena on myös lapsille ja nuorille liikuntahallissa lasten liikuntamaailma. Ohjelman ohella on luvassa lähiruokaa ja leivonnaisia markkina-alueella ja kylien kahviossa. Lauantaina esiintyvät ysäritähti Movetron ja yksi tämän hetken suosituimmista naisartisteista Irina.    

TULOKSET:

LOPPUERÄ/FINAALI Lähti: 4, Keskeytti: 1 

1                    Kueng Thomas, Burch Sandra                 Sveitsi/Switzerland             38,25
2                    Lehtonen Pyry, Eskelinen Anne              Suomi/Finland                    40,92
3                    Swistek Artur, Kozanecka Marta             Puola/Poland 43,34
4                    Juntunen Joni,  Haavikko Jaana               Suomi/Finland                    keskeytti  
 

YHTEYDET: Eukonkantotoimisto; Eero Pitkänen, kulttuuritoimisto 040-7766263, Email:eukonkanto(at)sonkajarvi.fi Facebook: Wife Carrying World Championships. Toimisto Puh. +358(0)40 675 0027  / email: info@eukonkanto Markkinatoimikunnan pj Kari Vornanen 0400-571029 /  kari.vornanen.paisua@gmail.com Eukonkanto Party Jouko Palorinne 0440-584837    ja  instagram: @eukonkantoparty Verkkosivu: www.eukonkanto.fi Facebook: Wife Carrying World Championships Instagram: #wifecarrying, #wifecarrying2016, #eukonkanto, #mmkanto, #sonkajärvi Twitter: @eukonkantoMM Tiedotus: Hannu Keränen  0440 – 762161  (hannu1.keranen@gmail.com) 

  Arvoisa media. 
 Mediakeskus:  Lyseotie 3, Sonkajärvi koulun tiloissa. Keskuksesta saa: mediakortin ja rannekkeen, tiedotteita, vähän tarjoilua, Wlan avoin tilassa, työskentelypöytiä ja päivystys. Ranneketta vasten iltakonserttiin saavat lipun vain akkreditoituneet toimittajat. Lähtöluettelo la myös Facebook: Wife Carrying World Championships Presskeskus auki La 11.-19. Tiedoksi, että kuvatoimistoja on paikan päällä joilta saatte kuvia. Kuvapalvelua rajoitetusti.