Eukonkannon MM-kisat

Eukonkannon MM-kisat 6.-7.7.2018 Sonkajärvellä

Eukonkanto laajenee opiskelijoiden pariin - Eukonkannon Appro: Campus Cup

21.4.2017

Sonkajärven 22. Eukonkannon MM – kisassa ensi kesä-heinäkuun vaihteessa aikana nähdään uusia tuulia. Yksi suurimmista uudistuksista on täysin uusi tapahtumakonsepti, jonka kohderyhmänä toimivat ensisijaisesti kuopiolaiset korkeakouluopiskelijat.

Uusi Eukonkannon Appro: Campus cup -tapahtuma on kaksivaiheinen tapahtumakokonaisuus. Kuopiossa opiskelijat ottavat ensiksi mittaa toisistaan torilla 26.5. järjestettävässä osakilpailussa, josta 10 parhaiten suoriutunutta joukkuetta voittaa finaalipaikan sekä matkat ja majoituksen Sonkajärvelle. Finaali opiskelijoiden välisesti Eukonkannon herruudesta käydään Sonkajärven MM-kisojen yhteydessä 30.6.

Uuden tapahtumakonseptin suunnittelu on yhdistänyt syksyn ja kevään aikana myös sonkajärveläisiä sukupolvia. Tapahtumaa ollaan ideoitu ja kehitetty yhdessä tapahtuman ”isän” Eero Pitkäsen ja nuorten innokkaiden sonkajärveläisnuorten kanssa. Uuden konseptin idean taustalla ProAgria Pohjois-Savo ry:n Premium-hanke.

”Minusta Eukonkannon MM-kisat ovat huikean hieno tapahtuma. Sonkajärvellä tapahtumaviikonlopun aikana on mahtava tunnelma ja se on kiistatta Pohjois-Savon top 5 kiinnostavimmista kesämatkailuelämyksistä. Uusi tapahtumakonsepti on luotu innostamaan uusia kohderyhmiä Eukonkannon hulluttelun pariin. Ja ketkäpä ei hulluttelusta innostuisi, jos ei opiskelijat! Tapahtuman kautta osallistetaan Eukonkannon kehittämis- ja ideointityöhön myös sukupolvia yli kuntarajojen – ja sillä tavoin Appro on myös osaltaan turvaamassa tapahtuman jatkuvuutta myös tulevaisuudessa” kertoo ProAgrialla Premium-hankkeessa toimiva tapahtumatuottaja Jarkko Kääriäinen.

Vastikään opiskelujen perässä Kuopioon muuttanut sonkajärveläisnuori Saara Närä on ollut keskeisenä osana tapahtuman suunnittelutöissä. ”Itä-Suomen opiskelijayhteisössä tapahtumaidea on saanut valtavan hyvän vastaanoton! Meillä on tässä mukana hyvä tiimi, jossa on mukana kokemusta, intoa ja kykyä luoda uutta virtaa Eukonkannon pariin. Tänä vuonna järjestämme pilottitapahtuman Kuopiossa, mutta jo tulevana vuonna tavoitteenamme on mennä saman konseptin kanssa ympäri Suomen!”

Yhteistyökumppanien löytäminen tapahtuman osaksi on ollut vaivatonta – opiskelijat tapahtuman kohderyhmänä ovat kiinnostaneet niin kaupunkia kuin yrityksiäkin. Yhteistyökumppaneina Eukonkannon Appro: Campus cupissa vuonna 2017 toimivat Kuopion kaupunki, Bar Nousu, Viking Line ja Pohjolan matkat.

Eukonkannon Appro: Campus Cup. Osakilpailu 26.5. Kuopion torilla. Osallistumismaksu 20 € / joukkue. Jokainen ilmoittautuja saa Eukonkannon Appro: Campus cup -haalarimerkin sekä Viking Linen risteilylahjakortin. Palkintojenjako ja jatkot Bar Nousussa (Kauppakatu 18, Kuopio). 10 parasta joukkuetta palkitaan matkoilla Kuopiosta Sonkajärvelle ja takaisin, sekä majoituksella kisakylässä 30.6.-2.7. Finaali järjestetään Sonkajärvellä 30.6.2017 klo 19.00