Eukonkannon MM-kisat

Eukonkannon MM-kisat 6.-7.7.2018 Sonkajärvellä

Eukonkannon MM-kisaan osallistujia jo 11 maasta

7.6.2017

TIEDOTE     6 - 2017                                                                                             Vapaa  julkaistavaksi  7.6.2017

Sonkajärven 22. Eukonkannon MM-kisa lähestyy, ja tällä hetkellä kisailijoita on jo ilmoittautunut mukaan yhdestätoista maasta.

- Kilpailuun on tulossa näillä näkymin 35 paria, joten kiirettä kannattaa pitää ilmoittautumisen suhteen, muistuttaa Eukonkanto Oy:n toimitusjohtaja kulttuurisihteeri Eero Pitkänen.

Kevään aikana kiinnostus tapahtumaa kohtaan on vain kasvanut. Karsinta- ja näytöskisoja on käyty sekä kotimaassa että ulkomailla. Monissa tv-ohjelmissa on naisia kannettu niin radalla kuin studioissakin. Eukonkannon karsintoja ja näytöskisoja on pidetty muun muassa Yhdysvalloissa ja Saksassa. Tänä vuonna Japanin televisiokin kiinnostui aiheesta ja teki ohjelmaa tapahtumasta.

Tapahtumasta tiedetään laajalti, siitä halutaan kuvia ja tietoa eri puolilla maailmaa. Myös kisaajia itse tapahtumaan tulee aina vain enemmän, parhaimmillaan MM-Eukonkannossa on ollut edustettuna 12 - 14. maata.

MM-Eukonkantoa on sen pitkän historian aikana ollut ikuistamassa lukuisia tv-ryhmiä ja toimittajia eri puolilta maailmaa. Isoja tv-ryhmiä on aina mukana Euroopasta, mutta myös maapallon toiselta puolelta.

Eukonkannon idean isän, kulttuurisihteeri Eero Pitkäsen mukaan talven aikana tulee lukuisia kuva- ja muita kyselyjä tapahtuman tiimoilta. Mediatoimistot tilaavat materiaalia työstääkseen ohjelmaa niin Suomessa kuin muualla maailmalla pidettävistä kisoista.

Saksalainen tuottaja, Mirka Uhrmacher CE Community Editions GmbH -yrityksestä työstää maailmanlaajuista teosta. He tuottavat lokakuussa kirjan hauskoista, erikoisista ja jännittävistä urheilukisoista eri puolilta maailmaa.

- Eukonkanto sopii upeasti meidän julkaisuideaamme. Keräämme eri puolilta maailmaa kuvia. Kirja on saksankielinen "Faktastisch Sport. Warum man Oktopusse auf die Eisbahn wirft" , ja se  julkaistaan eri mantereilla syksyllä, Uhrmacher kertoo.

Toimitussihteeri Chad Eidschun Space Age Television -yhtiöstä teki taannoin myös ohjelmaa Eukonkannosta kansainväliseen jakeluun. 

Eukonkannon esiintyjät ovat tuttua taattua esiintyjäkaartia. Perjantaina viihdyttävät yleisöä Kari Vepsä ja Teemu Roivainen. Lauantaina estradilla ovat muun muassa Marita Taavitsainen ja Jonna Ortju & Lumottaret. Eukonkannon maailmanmestari oli viime vuonna venäläispari Dmitri Sagal - Anastasia Loginova. Toiseksi sijoittui konkaripari Taisto Miettinen/Kristiina Haapanen ja kolmanneksi edellisen vuoden mestaripari Ville Parviainen/Janette Oksman.

Myös Eukonkannon Appro: Campus Cup – finaali kisataan eukonkantoviikonloppuna. Kuopion osakilpailun voittajaksi itsensä juoksi joukkue Reportterit ajalla 3,51.8. Opiskelijajoukkueet nousevat kisa-areenalle Sonkajärvellä ja kisaavat suomenmestaruudesta täysin uudessa kilpasarjassa.

Sonkajärven Pitäjämarkkinoiden teemana on ”Iloa lapsille – leikkimökkikylä”. Pitkäsen mukaan Iloa lapsille -leikkimökkikylä on näyttävästi esillä Eukonkannon MM-kisatapahtumassa 30.6. - 1.7.

YHTEYDET:

Eukonkantotoimisto; Eero Pitkänen, Sonkajärven kunta, kulttuuritoimisto 040-7766263, Email:eukonkanto(at)sonkajarvi.fi internet: www.eukonkanto.fi

Facebook: Wife Carrying World Championships. Toimisto Puh. +358(0)40 675 0027

Markkinatoimikunnan pj Kari Vornanen 0400-571029 /  kari.vornanen.paisua@gmail.com

Tiedotus:  Kisan aikana Hannu Keränen 0440-762161.

Instagram:  ‪#‎wifecarrying ja ‪#‎wifecarrying2017